Tänään on taas aika jolloin seuraavan viikon ruokalista pitää suunnitella.
Väillä se tuntuu mahdottomalta keksiä uusia ruokalajeja tasapuolisesti, jotta olisi kanaa, kalaa, makkaraa, lihaa ja kasviksia. Asiakaskuntakin pitää ottaa huomioon.
Ruokaohjeita löytyy mielin määrin netistä jos sellaisia tarvitsee. Joskus on kiva katsoa, vaikka mausteiden käyttöä mitä mihinkin ruokaa muut laittaa ja saada vinkkejä.
Suunnittelu on kyllä kivaa myös ja olen kiitollinen siitä, että saamme itse toteuttaa ideoitamme ja ettei meillä ole kiinteää kiertävää listaa, jonka mukaan pitäisi elää eikä tukusta saisi tilata kuin sinne lukkoon lyödyt tavarat. Se olisi aika ankeaa.
Välillä pidämme ruokakulttuuripäiviä eli hankimme maiden kulttuuriin kuuluvia elintarvikkeita ja suunnittelemme jonkin maan tai maanosaan kuuluvaa perinneruokaa. Niistä päivistä on todella tykätty mutta se vaatii jonkin verran enemmän panostamista jotta selvittää niidenmaiden perinneruoat ja mistä niitä hankkii. Tukusta saa aika monipuolisesti ja yritämmekin sen mukaan suunnitella mitä on sieltä saatavana.
Suomalaiset syövät melko tyypillistä eurooppalaista ruokaa, lihaa, kalaa, perunoita, riisiä ja pastaa. Aikuiset työ töissä ja lapset koulussa.
Kasvisruokailusta on tullut todella trendikästä.
Tavallisinta on syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Usein syödään koulussa lounas ja kotona päivällinen.
Vastaa